INFO

Ik ben Sander Mortier (°2000, Gent). Ik ben kunststudent aan LUCA School of Arts.

Op dit moment ben ik aan het experimenteren met abstracte figuren en personages en hoe die communiceren met de strakke vlakken/lijnen van interieurs meer kleurrijke abstracte achtergronden. Ik gebruik verschillende technieken, stijlen, groottes, mediums en kleuren. Ik werk meestal direct op doek zonder een voorstudie te maken waarop ik dan later voortbouw. Door aan verschillende schilderijen tegelijk te werken, creëer ik een samenhang waaruit soms reeksen ontstaan. Vaak laat ik een schilderij een tijd rusten, om er later op terug te komen met nieuwe inzichten.


Ik werk naast mijn schilderkunst ook vaak met zelf gemaakte 3D scans van voorwerpen, personen en ruimtes om hiermee dan digitale filmpjes van te maken of om eventueel 3D te printen.


Deze manier van tewerk gaan past volgens mij zeer goed in het atelier waar ik momenteel mij in bevind samen met twee andere Gentse schilders. In dit atelier heb ik samen met de schilders Esteban Sola en Adrian Krajcovic een expositieruimte gemaakt genaamd WIJK 8, waarin wij elke twee weken een nieuwe kunstenaar in uitnodigen om een expo te geven.


je kan mij en WIJK 8 op instagram vinden.

@Mort.sander

@WIJK8

WWW.WIJK8.COM